שמנים צמחיים - מה חשוב לדעת ומה חדש / פרופ' נסים גרתי

Citation:

נסים גרתי. 2019. “שמנים צמחיים - מה חשוב לדעת ומה חדש / פרופ' נסים גרתי”. מגזין מכון תנובה למחקר, 57 (יוני 2019), עמ' 13-17.

Abstract:

עד לפני כמה עשורים נחשבו השמנים הצמחיים לקבוצה הומוגנית, שהמשותף לה הוא היותם נוזליים בטמפרטורת החדר וממקור צמחי. צלילה לתוך עולם השמנים מעידה על כך שרב השונה והמיוחד על המשותף, הן בתכונות הכימיות והפיסיקליות, בתהליכי ההפקה, בשימושים בבישול ובתעשייה, והן בהשפעות הבריאותיות הנובעות מכל אלה. המאמר מתייחס להגדרות, הבדלים ומקורות של שמנים ושומנים, המקורות להם, שמנים בכבישה קרה ושמנים מיוחדים במזון וכתוספי תזונה.

Last updated on 05/27/2020